Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)
Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)
  • darkblurbg

Urencriterium kalenderjaar

Gepubliceerd op: 08-01-2021

Er zijn veel vragen rondom het urencriterium, hier hebben wij voor jou de vragen en antwoorden op een rijtje. Heb jij nou meer vragen over dit onderwerp? Mail ons en wij geven antwoord op jouw vragen!

Bijhouden van je gewerkte uren

Wij krijgen vaak de vraag over het bijhouden van uren voor de belastingdienst. Het is belangrijk dat je je uren goed bijhoudt. Een excel met daarin je urenverantwoording is hiervoor voldoende. Belangrijk is ook dat je omzet/winst ergens in verhouding staat met je bestede uren. Als dat zo is, zal je ook niet snel de vraag krijgen om je uren te bewijzen.

Stel dat je de ondernemersaftrek claimt bij een winst van €1000 in 2021, dan betekent dat dus dat je voor €1 per uur gewerkt hebt. Dat is niet waarschijnlijk en dan kun je dus vragen krijgen (uitzonderingen daargelaten uiteraard). 

Consequentie niet behalen van 1225 kalenderjaar

Als je de 1225 uren niet haalt dan mag je helaas geen gebruik maken van bepaalde aftrekposten. Denk hierbij aan zelfstandigenaftrek, de startersaftrek en de meewerkaftrek. Als je hier toch gebruik van maakt zonder te voldoen aan de uren, dan kun je een fikse boete krijgen. 

Voor meer uitleg over dit onderwerp kun je altijd contact met ons opnemen!